fbpx
Здоровье

Таблиця ресурсів COVID-19 та щомісячні оновлення: Нові рекомендації щодо бустерних доз

Слушай радио Славик Фэмили | Listen to Radio Slavic Family Live | KXPD 1040 AM Portland

CDC опублікував нову інформацію про осіб, які мають право на отримання другої бустерної дози. Для усіх груп бустерна доза додає захисний шар від важких захворювань та смерті від COVID-19.

  • Дорослі у віці 50 років та старше, які отримали бустерну дозу COVID-19 щонайменше чотири місяці тому, тепер мають можливість отримати другу бустерну дозу Moderna або Pfizer-BioNTech. Люди у цій віковій групі можуть піддаватися підвищеному ризику важких захворювань та смерті від COVID-19.
  • Люди у віці 12 років та старше з помірним або важким ослабленим імунітетом тепер можуть отримати другу бустерну дозу COVID-19. Сюди входять одержувачі трансплантації органів або стовбурових клітин, люди, які проходять лікування від раку, та люди, які приймають ліки, що послаблюють імунну систему. Люди з цієї групи вважаються людьми високого ризику у разі зараження COVID-19.
  • Будь-яка людина 18 років та старше, які отримали вакцину Johnson & Johnson від COVID-19 як первинну та бустерну дози, має право на отримання дози covid-19 з Moderna або Pfizer-BioNTech. Вакцини з мРНК COVID-19 забезпечують найбільш ефективний захист від COVID-19. 

Нове дослідження показує, що діти, народжені від вакцинованих матерів, отримують сильний імунітет проти COVID-19

Ми вже знаємо, що інфекція COVID-19 значно збільшує ризик ускладнень вагітності, включаючи передчасні пологи або народження мертвої дитини. Нове дослідження, опубліковане у журналі Американської Медичної Асоціації, підкреслює важливість вакцинації від COVID – 19 для захисту як мам, так і їхніх дітей.

Дослідження показало, що 57 відсотків шестимісячних немовлят, народжених від матерів, вакцинованих проти COVID-19, мали антитіла, які допомагають боротися з вірусом. Лише 8 відсотків немовлят, народжених від матерів, які мали інфекцію COVID-19 під час вагітності, мали аналогічні антитіла. 

Інше дослідження показало, що “діти, чиї матері отримали дві дози вакцини проти мРНК COVID під час вагітності, менш імовірно, будуть госпіталізовані з COVID протягом перших шести місяців життя”. В цілому, було доведено, що вакцинація матерів на 61 відсоток ефективна у запобіганні госпіталізації немовлят, оскільки немовлята несуть антитіла своїх матерів.

Консультативна група Ради з охорони здоров’я, схоже, навряд чи порекомендує необхідність вакцинації від COVID – 19 у школах K-12

Питання про те, чи слід зобов’язувати студентів Вашингтона робити щеплення від COVID-19, спонукала Рада охорони здоров’я штату Вашингтон (SBOH) створити консультативну групу з лікарів, працівників громадської охорони здоров’я, державних та місцевих педагогів і громадських організаторів. Група зустрічалася кілька разів, щоб з’ясувати, чи відповідає вакцина проти COVID-19 усім критеріям для додавання до списку необхідних щеплень K-12. 

SBOH проголосував за те, щоб в даний час не включати COVID-19 до Вимог штату до імунізації для вступу в школу. Проте, вони закликали усіх допомогти захистити школи, викладачів та учнів, зробивши щеплення і зміцнивши імунітет, надівши маску та здавши аналізи при появі будь-яких симптомів.

Pfizer публікує результати, що демонструють 100-відсоткову ефективність вакцини у учасників віком від 12 до 15 років

Pfizer та BioNTech оголосили, що їх вакцина проти COVID-19 продемонструвала 100-відсоткову ефективність і стійку відповідь на антитіла у підлітків у віці від 12 до 15 років, незалежно від попередньої інфекції COVID-19. У їх дослідженні 3-ї фази з цими результатами узяли участь 2260 підлітків. Учасники будуть як і раніше перебувати під наглядом протягом двох років, щоб оцінити довгострокову безпеку та захист вакцини від COVID-19.

Джерела:
https://www.fda.gov/news-events/press-announcements/coronavirus-covid-19-update-fda-authorizes-second-booster-dose-two-covid-19-vaccines-older-and
https://www.ama-assn.org/delivering-care/population-care/powerful-new-data-boosts-covid-19-vaccination-during-pregnancy
https://www.seattletimes.com/seattle-news/health/wa-advisory-group-recommends-against-adding-covid-vaccine-to-school-required-immunizations/
https://www.pfizer.com/news/press-release/press-release-detail/pfizer-biontech-announce-positive-topline-results-pivotal