fbpx
Здоровье

Соціальні послуги та фінансова підтримка під час пандемії: ресурси та контакти

Слушай радио Славик Фэмили | Listen to Radio Slavic Family Live | KXPD 1040 AM Portland

Соціальні послуги та фінансова підтримка можуть допомогти полегшити деякі труднощі, спричинені пандемією. Якщо ваша родина у фінансовій скруті, не може отримати медичну страховку або потребує доступу до тестів на COVID-19, зверніться до фахівців однієї з наведених нижче програм.

Крім того, якщо хтось із членів вашої родини захворів на COVID-19, ви можете отримати підтримку, яка допоможе вам впоратися з практичними та фінансовими наслідками хвороби. Для відновлення після хвороби важливо взяти відгули на роботі, а для уповільнення поширення COVID-19 в умовах пандемії важливо залишатися вдома. Наведені нижче ресурси полегшать пошук потрібної інформації під час самоізоляції.

ОКРУГ КЛАРК

Care Connect

Поки ви перебуваєте на карантині, програма Care Connect Washington забезпечує надання наборів засобів особистої гігієни, харчових продуктів, що не швидко псуються, і замовлення свіжих продуктів із доставкою додому. Місцевий координатор обслуговування допомагає людям подавати заяви на отримання допомоги зі сплатою рахунків (наприклад, оренди, іпотеки та комунальних послуг).

Контакти:
800-525-0127, потім натисніть #. Надається допомога перекладача. 
Графік роботи гарячої лінії:
понеділок – із 6:00 до 22:00;
вівторок – неділя – із 6:00 до 18:00.
САЙТ:
Англійською: https://bit.ly/wa-care-connect
Російською: https://bit.ly/wa-care-connect-rus

Грошова допомога

Програма грошової допомоги для тих, хто зазнав лиха, надається на один місяць протягом 12 місяців людям, які постраждали від COVID, що мають помірний дохід і не мають права на участь в інших програмах грошової допомоги.

Контакти: 877-501-2233.
САЙТ:
Англійською: https://bit.ly/disaster-cash-eng
Російською: https://bit.ly/disaster-cash-rus

Продовольча допомога

Продовольчий банк округу Кларк має партнерів, які безкоштовно роздають продукти в 130 пунктах. Продовольчий банк також може допомогти вам подати заяву на участь у Програмі додаткової продовольчої допомоги (SNAP), що також відома як талони на харчування.

Контакти: Зателефонуйте за номером 360-693-0939 для отримання продовольчої допомоги.
Зателефонуйте за номером 360-541-0378, щоб отримати допомогу з поданням заяви на участь у програмі SNAP.
САЙТ:
Перейдіть на вебсайт за посиланням https://bit.ly/clark-food-banks

Допомога з оплатою комунальних послуг

Комунальна служба округу Кларк надає програми фінансової допомоги на підставі низького рівня доходу, включно з окремою програмою для людей похилого віку.
Місто Ванкувер пропонує програми оплати послуг для тих, хто не може вчасно сплачувати рахунки за водопостачання та водовідведення.

Контакти: 360-992-3000 (комунальна служба округу Кларк)
360-487-7999 (комунальна служба міста Ванкувер)
САЙТ:
Російською: https://bit.ly/clark-utilities-rus
Англійською: https://bit.ly/vanc-utilities

Психічне здоров’я

Організація Lutheran Community Services Northwest надає неупереджені благодійні консультації з питань психічного здоров’я.

Контакти: 360-694-5624
САЙТ:
https://bit.ly/mental-health-clark
Вебсайт можна переглядати російською мовою (виберіть мову у верхньому правому куті)

Медична страховка

Ви можете мати право на участь у програмі Apple Health (безкоштовне покриття) або на допомогу з оплатою приватної медичної страховки за програмою Washington Health Plan Finder.

Контакти: 855-923-4633
САЙТ:
https://bit.ly/wa-health-coverage

Орендна плата

Програма казначейської допомоги з орендною платою округу Кларк (Clark County Treasury Rent Assistance) допомагає сплачувати за оренду житла людям, які мають помірний рівень доходу та постраждали від COVID-19. Черга на участь у цій програмі періодично закривається, але все одно варто спробувати скористатися цим варіантом, якщо ви маєте труднощі з оплатою житла.

Контакти: 360-695-9677.
САЙТ:
https://bit.ly/rent-assistance-clark
Вебсайт можна переглядати російською мовою (виберіть мову у верхньому правому куті)

Транспортування

Community in Motion організовує транспортування на медичні візити для людей, які мають покриття Apple Health (Medicaid).

Контакти: 360-694-9997.
САЙТ:
https://bit.ly/transpo-clark
Вебсайт можна переглядати російською мовою (виберіть мову у верхній частині сторінки)

Допомога на поховання у зв’язку з COVID-19

Федеральне агентство з управління в надзвичайних ситуаціях може надати до 9000 дол. США на поховання, якщо ваша близька людина трагічно померла від COVID-19.

Контакти: 844-684-6333.
САЙТ: https://bit.ly/FEMA-funeral-assistance

Набори тестів

Використовуйте тести на COVID-19, щоб перевірити, чи заразилися вірусом інші члени вашої родини, а також для підтвердження свого одужання.

Контакти: 800-525-0127.
САЙТ: Вебсайт доступний лише іспанською та англійською мовами https://www.sayyescovidhometest.org/

Після одужання подумайте про вакцинацію проти COVID-19. Дія вакцини доповнює ваш природний імунітет, захищаючи вас ще краще. Це називається гібридним імунітетом. Дослідники з Орегону виявили, що якщо особи, які перехворіли на COVID у минулому, потім були щеплені однією з мРНК-вакцин (Moderna або Pfizer), то їх комбінований — або гібридний — імунний захист був принаймні в 10 раз сильніший, ніж імунітет, набутий після лише вакцинації. Запишіться на вакцинацію тут: doh.wa.gov/COVID19VaccineRussian або doh.wa.gov/COVID19VaccineUkrainian.



Популярные

Слушать радио