fbpx
Здоровье

COVID-19: нові моделі профілактики захворювання

Слушай радио Славик Фэмили | Listen to Radio Slavic Family Live | KXPD 1040 AM Portland

Після двох повних років пандемії COVID-19 повторювані сплески привели нас до новій моделі профілактики захворювання. Як тільки хвиля Омікрона пішла на спад у березні, уряд скасував більшість превентивних заходів та обмежень. Тим не менш, необхідно слідувати корисним звичкам щодо охорони здоров’я.  Ми усі хочемо більшої свободи, ніж у періоди самоізоляції на початку 2020 року. Проте, без особливих зусиль ми можемо продовжувати триматися на відстані принаймні 2 метрів або 6 футів від інших осіб та носити маски в приміщенні.

Вірус COVID-19 нікуди не зникне, хоча кількість нових випадків захворювання у Вашингтоні скоротилася до такого рівня, що лікарні можуть впоратися з такою кількістю пацієнтів. Завдяки цьому уряд скасував наказ про обов’язкове носіння захисних масок, однак як і раніше рекомендовано надягати маски, коли кількість випадків досягає «значного» або «високого» рівня. Наприкінці зими більше 70% населення США знаходилися в зоні з низьким ризиком зараження COVID-19. Однак кількість нових випадків захворювання може змінитися на регіональному рівні в будь-який час.

До пандемії я ніяк не міг собі уявити, що буду так часто носити маску. Зазвичай у мене було не так багато віртуальних зустрічей у Zoom. Також до пандемії я не замовляв багато доставки їжі. Навіть якщо пандемія скоро закінчиться, я думаю, що буду продовжувати робити це, якщо в цьому виникне необхідність. Те ж саме стосується носіння масок та соціального дистанціювання.

Іноді краще надягати маску, якщо Ви знаєте, що хворі, або знаходитесь в приміщенні з людьми, що перебувають у зоні підвищеного ризику. Якщо у Вас підвищена температура тіла, кашель або закладеність носа, маска допоможе стримати хворобу, навіть якщо це не COVID-19. Навіть якщо Ви відчуваєте себе добре, особливо якщо Ви не вакциновані проти COVID-19, Ви можете захистити людей з ослабленим імунітетом, якщо будете носити маску.

Є ще декілька ситуацій, коли нам все ще необхідні маски, незважаючи на те, що наказ про захисні маски скасовано. Маски все ще потрібні в автобусах, поїздах і літаках. Багато компаній будуть продовжувати вимагати від своїх клієнтів носити маски. Школи можуть встановити правила, згідно з якими носіння масок буде необхідним в разі зростання кількості нових випадків хвороби в класах.

Мій план полягає в тому, щоб завжди тримати маску під рукою та надягати її у випадку, коли це може забезпечити безпеку мені та спільноті. На щастя, стає тепліше, та у мене буде ще багато шансів широко посміхнутися, а вулиця — найкраще місце, щоб зняти маску.

Автор Микола Штейн