fbpx
Здоровье

Щеплення та імміграція до США: що необхідно знати

Слушай радио Славик Фэмили | Listen to Radio Slavic Family Live | KXPD 1040 AM Portland

Кожен, хто приїжджає до Сполучених Штатів за імміграційною візою або подає заяву на отримання посвідки на постійне проживання (отримання “грін-карти”), коли вже перебуває в США, має виконати низку медичних вимог. 

Зазвичай таким особам необхідно пройти медичне обстеження і надати форму I-693, протокол медичного огляду і карту профілактичних щеплень. Як випливає з назви, деякі щеплення є обов’язковими для заповнення форми і отримання грін-карти або імміграційної візи.   

Будьте готові та ознайомтеся з вимогами.  

Хто має проходити медичне обстеження та заповнювати форму I-693?  

Будь-яка особа, яка перебуває за межами США і подає заяву на отримання візи для імміграції в Сполучені Штати, зазвичай повинна заповнити медичну форму, зокрема надати інформацію про щеплення. Це також необхідно, якщо особи, що вже перебувають в США, подають заяву на отримання грін-карти (посвідки на постійне проживання). Обстеження має проводити лікар, уповноважений Службами громадянства та імміграції США (USCIS); вони перераховані на веб-сайті за адресою https://my.uscis.gov/findadoctor.

Обстеження і форма не потребуються в разі отримання неімміграційних віз, як-от студентські та туристичні візи.  

Особи, які приїжджають до США як біженці, не зобов’язані робити щеплення заздалегідь. Біженців, яким дозволили переселитися в США, зобов’язані надати документацію про проходження медичного обстеження за кордоном, яка передбачає також історію щеплень, але робити щеплення перед в’їздом до Сполучених Штатів не потребується.4 Біженці, які пізніше подаватимуть заяву на отримання грін-карти, зобов’язані будуть зробити щеплення, зазначені у формі I-693.  

Які щеплення є обов’язковими для імміграції та постійного проживання?  

Обов’язковими є щеплення, які захищають від нижченаведених захворювань і відповідають віку заявника на імміграцію: 
●Дифтерія 
●Правець 
●Кашлюк 
●Поліомієліт 
●Кір 
●Свинка 
●Краснуха 
●Ротавірус 
●Haemophilus influenzae типу b (Hib) 
●Гепатит А 
●Гепатит В 
●Менінгококова інфекція 
●Вітряна віспа 
●Пневмококова інфекція 
●Грип 
●COVID-19 

Лікар, який проводить медичний огляд, запитає про щеплення, які вже були зроблені заявнику, а історія щеплень заявника розглядатиметься як підтвердження. Лікар призначить заявнику відповідну дозу будь-яких щеплень, яких він ще не отримав. Якщо у заявника є медичні протипоказання, через які він не може отримати необхідне щеплення, або якщо відповідна вакцина недоступна, лікар відзначить це у формі медичного огляду. 

Що є підтвердженням отриманих щеплень?

Лікар, який проводить медичний огляд і заповнює форму I-693, запитуватиме письмові довідки з вашої історії щеплень. Прийматиметься або особиста карта профілактичних щеплень, або копія медичної карти із записами, зробленими лікарем чи іншими медичними працівниками. У картах мають бути вказані дати отримання щеплень. 

Які марки вакцин є прийнятними у разі імміграції та постійного проживання? 

Оскільки більшість вакцин, що використовують у всьому світі, постачають надійні місцеві або міжнародні виробники, є підстави вважати, що для більшості захворювань будь-яка вакцина, отримана заявником, буде належною.6 

Винятком є вакцина проти COVID-19. У разі імміграції та постійного проживання в США прийнятними вакцинами проти COVID-19 є ті, що схвалені Управлінням з продовольства і медикаментів США, а саме Pfizer, Moderna та Johnson & Johnson, або вакцини, внесені до списку для невідкладного використання Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ). До таких належать вакцини проти COVID-19, вироблені AstraZeneca, Інститутом сироватки крові Індії (Covishield), Sinopharm і Sinovac. Якщо Ви нещодавно переїхали до Сполучених Штатів і не маєте підтвердження про отримання щеплення від COVID схваленою маркою вакцини, Вам може знадобитися пройти ревакцинацію.  

Як мені отримати необхідні щеплення, якщо я їх ще не отримав?

Лікар, який оглядатиме Вас і заповнюватиме форму I-693, перевірить Ваші карти профілактичних щеплень. Якщо у Вас бракує якихось обов’язкових для Вашої вікової категорії щеплень, лікар призначить необхідні. Замість цього Ви можете обрати отримати необхідні щеплення від свого приватного постачальника медичних послуг. Однак, оскільки тільки лікарям, уповноваженим заповнювати форму I-693, дозволяється переглядати Ваші карти профілактичних щеплень і протоколювати їх, Ви повинні повернутися до цього лікаря з підтвердженням отримання щеплень, яких бракувало.